فیروزه کوبی از صنایع دستی ایران مراحل ساخت چند مرحله ای را دارا است که در این گفتار توضیح مختصری پیرامون آن ارائه می گردد.
فیروزه کوبی یکی از زیباترین شاخه های صنایع دستی ایران به ویژه صنایع دستی اصفهان است، هر چند که زادگاه آن خراسان و به ویژه نیشابور با فیروزه های مشهورش است.
فیروز کوبی زیور آلات و یا ظروف تزیینی و کاربردی
کاربردهای فیروزه کوبی هم در ساخت زیورآلات زیبا می باشد و هم در ساخت ظروف و لوازم مختلف همچون شکلات خوری، آجیل خوری و… بسته به نوع کار در ابتدا انتخاب زیر ساخت مناسب گام اول می باشد.
مثلا برای یک شکلات خوری ابتدا زیر ساخت آن که عمدتاً مس می باشد انتخاب و پس از ساخت زیر ساخت آماده برای مراحل نصب فیروزه می شود.
در اولین گام پس از ساخت ظرف مورد نظر قسمت هایی که باید فیروزه کوبی شود، مشخص می نمایند و اطراف آن را با یک رشته باریک فلزی لحیم می نمایند. دیواره ای به ارتفاع ٢ الی ٣ میلی متر. بعد از آن صنعتگر خرده سنگ های فیروزه آماده شده و تمیز شده را برحسب اندازه دانه بندی می نماید.
شی مورد نظر را حرارت می دهند و قسمت های مورد نظر را پودر لاک گردویی می پاشند. تا پس از ذوب شدن سنگ های فیروزه آماده شده را بر اساس نقوش موزائیکی روی آن می چسبانند بدون فاصله از همه.
پس از سرد شدن و سفت شدن لاک و سنگ محصول را سمباده کاری و پولیش کاری می نمایید، تا به سطحی صاف و یکدست برسد. محصول زیبا آماده است.
امروزه خرید صنایع دستی به ویژه محصولات فیروزه کوبی برای هدایای اصیل و زیبا رونق به سزایی یافته است. برای خرید صنایع دستی و هدایایی زیبای فیروزه کوبی هفت گردون خیال پیشنهادات جذابی را برای شما در وبسایت جامع خود فراهم نموده است.